Texels Kookboek - Mexicaanse tuinbonensoep

Ingrediënten
100 gr rijst 4 el (olijf)olie 2 rode paprika 2 ui
2 spaanse pepertjes 2 el tomatenpuree 2 aardappels 500 gr tuinbonen
1 l groentebouillon 1 blikje maïskorrels 250 ml zure room peper
zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Paprika fijnsnijden en de ui snipperen.
Spaanse pepertjes fijnsnijden en de pitjes verwijderen.
In plaats van zure room kan je ook in blokjes gesneden roomkaas gebruiken.

Bereiding

Kook de rijst.

Verwarm ondertussen de olie in een soeppan en fruit hierin de fijn gesneden paprika, gesnipperde ui en in stukjes gesneden Spaanse pepertje. Verwijder wel de pitjes uit het pepertje. Voeg de tomatenpuree toe en laat het meewarmen.

Snij de aardappel in kleine blokjes en doe die samen met de tuinbonen in de pan. Schenk de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten op een laag vuur doorkoken. Schep dan de rijst en de maïskorrels in de soep.

Breng de soep op smaak met zout, peper, (zure) room of in kleine blokjes gesneden roomkaas.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!